Campanii de promovare pe retelele de socializare

Distribuirea de informatii prin canalele de social media are o contributie minima, insa deosebit de puternica in ceea ce priveste imbunatatirea locului unei pagini sau a unui site in rezultatele motoarelor de cautare.

Desi nu-ti garanteaza un link care sa duca spre site-ul tau, de fiecare data cand cineva distribuie continutul tau creste probabilitatea ca vizibilitatea ta sa creasca in cadrul anumitor platforme sociale si, astfel, le permite bloggerilor sa aiba acces facil la continutul tau si, eventual, sa creeze linkuri care sa trimita spre pagina ta.

Exista cateva moduri prin care poti folosi platformele de social media cu scopul de a adauga valoare unei campanii de SEO:

Optimizeaza conturile de media sociale folosind cuvinte cheie relevante pentru domeniul tau de activitate. Oamenii folosesc platformele de socializare pentru a cauta braduri celebre, bloggeri, personalitati etc.Prin optimizarea conturilor de social media poti obtine followeri care se identifica cu brandul tau si carora le poti castiga fidelitatea. Include in profilurile tale sociale cuvintele cheie pe care le utilizezi in mod normal, dar si alti termeni de specialitate care sa creasca vizibilitatea la cautare. Asigura-te ca profilul tau social contine toate detaliile importante ale companiei tale (nume, anul infiintarii, fondatorii, o scurta istorie, obiectul de activitate etc.). Nu uita sa iti updatezi profilul social cu fiecare informatie noua despre compania ta – noi membri ai echipei, rebranding, evenimente offline s.a.

Domina-ti nisa folosind Google+. De cand Google+ ii apartine celebrului motor de cautare, acesta foloseste post-uri si pagini pe care le include in indexul sau. Astfel este mai usor pentru motorul de cautare sa afiseze pagini de web prioritizate in functie de relevanta fata de termenul de cautare. Pentru a maximiza pagina de Google+, poti adauga o pagina dedicate intr-o zona foarte vizibila a site-ului tau, pentru a obtine mai multi followeri. O alta metoda de a-ti imbunatati performantele contului de Google+ este sa cresti Authorank cu ajutorul continutului de calitate. Plasarea de continut pe blogurile de specialitate le permite motoarelor de cautare sa identifice mai usor taguri si subnise in care sa categoriseasca rezultatele returnate la cautare.

Creaza continut care poate fi distribuit. Diferenta intre o pagina cu multe distribuiri sociale si una fara este data de prezenta butoanelor sociale si de promovarea corecta. Include butoanele de promovare sociala in cele mai vizibile zone ala site-ului tau, incluzand barele laterale, la sfarsitul fiecarui post si in header si footer. Asigura-te ca fiecare postare pe care o publici are la final o chemare la actiune, care incurajeaza cititorii sa te urmareasca pe Twitter, Facebook, Google+. De asemenea, poti pune butoane sociale in paginile de multumire, pentru a incuraja vizitatorii interesati de activitatea ta sa te urmareasca prin intermediul retelelor sociale.

Desi nu exista o relatie directa intre SEO si social media, utilizarea combinata a acestor doua unelte extreme de puternice in marketingul online poate sa maximizeze atat prezenta brandului tau in online, cat si veniturile totale.

CERE COTATIE!