Ce reprezinta SEO?

In ce consta optimizarea pentru motoarele de cautare.

"Search Engine Optimization" (SEO) este procesul care afecteaza vizibilitatea unui website sau a unei pagini web in rezultatele "naturale" sau neplatite (organice) intoarse de motoarele de cautare.

Website-urile sunt indexate de catre motoarele de cautare cu ajutorul programelor numite "spiders".

Google, cel mai utilizat motor de cautare al momentului, afiseaza doar 10 rezultate pe prima pagina.

Concurarea cu nenumarate alte site-uri pentru o pozitie mai ridicata in clasamentul rezultat al motoarelor de cautare (Search Engine Result Page,"SERP”) nu va fi deloc usoara. Site-ul tau trebuie sa fie „prietenos” si optimizat in mod corespunzator pentru a fi vizibil in primele 10 rezultate.

Site-ul trebuie sa fie vizibil pe web, asa ca alegeti cu grija modalitatea de gazduire. Un hosting ieftin nu inseamna neaparat un hosting bun.

Pentru a imbunatati pozitia, vizibilitatea si traficul site-ului trebuie sa tii cont de trei elemente:

Continut unic de calitate. Sarcina principala a motoarelor de cautare este de a intoarce raspunsuri pentru intrebarile trimise de cautatori. Site-urile ar trebui sa ofere raspunsuri din continutul lor unic, relevant si bine conceput. Motoarele de cautare vor cauta variatii de cuvinte-cheie, link-uri de o calitate ridicata si URL-uri prietenoase (friendly URLs). Toate acestea trebuie bine structurate pentru crearea unui website competitiv.

Design prietenos si interactiunea cu vizitatorii. Nici un vizitator nu va sta mai mult timp pe un site care este dificil de navigat si care nu are un design coerent. Imaginati-va ca sunteti pierdut intr-un labirint si nu stiti in ce directie sa o luati. Site-ul trebui sa fie navigabil si usor de urmat. Acesta ar trebui sa serveasca drept o punte de comunicare intre vizitatori si afacerea pe care incerci sa o promovezi sau ca o platforma care sa faciliteze accesul la anumite servicii. Vizitatorii si utilizatorii vor continua sa revina pe un site care le furnizeaza continut de calitate si care ii „angajeaza” in conversatii reale si relevante. Oferind utilizatorilor sentimentul de importanta si valoare se va crea o influenta pozitiva asupra traficului si un impact pozitiv asupra backlink-urilor de calitate.

Structura link-urilor interne si backlink-uri de calitate. Link-uri interne cat si cele externe (backlink-uri) joaca un rol important pentru motoarele de cautare. Acestea afecteaza clasarea site-ului in rezultatele cautarilor. Pentru a mentine activitatea reala si de incredere, link-urile trebuie sa fie relevante si de o calitate ridicata. Un backlink de calitate va avea un impact mult mai bun pentru site-ul dvs. (mai ales pe termen lung), decat sute de backlink-uri de o calitate scazuta.

Un site cu continut unic de calitate, design prietenos, usor de utilizat si cu backlink-uri de calitate poate indeplini toate cerintele SEO pentru a obtine un loc cat mai ridicat in clasamentul rezultatelor motoarelor de cautare, generand un trafic ridicat si crearea unor comunitati loiale.

CERE COTATIE!